diverse15/05-2018 af Dorthe Anneberg

Løgkarse pesto og basilikumpesto

Pesto

Pesto kan man måske blive afhængig af! Ihvertfald kan man få så meget glæde af at have en god pesto i køleskabet. Du får en masse smag og en masse sundhed ved brug af pesto. Du kan bruge dem til pasta retter, til fisk, til kød, til sandwich, til ostebordet eller på bruschetta.

Jeg vil her give opskrift på 2 grønne pesto. Den for mig nye med den vilde urt løgkarse og den mere klassiske med basilikum.

Du skal til løgkarse pesto bruge:

75 g valnødder

1-2 dl kvan

1 dl løgkarse

100 g parmesan – brug en parmesan af en god kvalitet

1 dl god olivenolie

1 økologisk citron

salt – jeg bruger sydesalt

Rist valnødder på en pande eller i ovnen ved 175 g i 6-8 min.

Kom de rengjorte urter og valnødder i foodprocessoren og kør til nødderne er grofthakket. Tilsæt reven parmesan og olivenolie.

Kør til du har en jævn og cremet masse, smag til med citronsaft og salt. Du kan også komme til reven citron skal i.

Kom i rengjort glas og opbevar i køleskab.

til basilikum pesto skal du bruge

1 dl pinjekerner

2 dl basilikumblade

2 dl persille

1 fed hvidløg

75-100 g god parmesan – rives groft

1/4 dl god olivenolie

salt – sydesalt

1 økologisk citron

rist pinjekerne bare så de bliver tørre – de skal ikke tage farve. Du kan gøre det på en pande  eller i ovnen.

Rengør basilikum – tør den i køkkenrulle  så den ikke er fugtig – det samme med persille.

Kom alle ingredienserne, på nær salt og citron saft, i foodprocessor og kør til du har en jævn blød og cremet massen, smag  til med salt og citron saft.

Kom i rent glas og opbevar i køleskab.

God fornøjelse og tak fordi du læste med

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *