brød og kager27/06-2017 af Dorthe Anneberg

Landbrød med havre og chiafrø!

Landbrød med havre og chiafrø

img_1370

Dette brød blev egentlig til fordi jeg havde lavet et fejlkøb – jeg havde købt fine havregryn istedet for grove. Samtidig havde jeg også havremel. Jeg er glad for de lidt tunge brød som har god smag og duft ligesom jeg også kan lide brød som er godt at riste. Jeg bagte på surdej men syntes jeg havde lidt udfordringer – dejen blev tung, så jeg valgte at tilsætte 1 g gær. – Portionen blev stor så der blev i kurv 1 formbrød og 12 boller som jeg bagte i muffin forme.

Ingredienser

første dag:

200 g surdej

750 g vand

300 g havremel

400 g mel

200 g havregryn (fin valsede)

1/2 dl chia frø

20 g salt

2 spsk honning

anden dag:

1 øl

1 g gær

350 g hvedemel måske lidt mere! Jeg brugte manitoba

Alle ingredienserne kom i røreskålen – dejen blev æltet godt, har du ikke røremaskine så kan du sagtens ælte i hånden. Dejen må ikke blive tør, så den skal blot lige slippe siderne af skålen.

Lad dejen hæve op til 1 døgn – evt i køleskab, tag dejen ud efter hævetiden. Tilsæt ingredienserne som nævnt under dag 2. – Ælt dejen godt igen. Dejen skal være smidig men ikke tør. Del den i stykker, alt efter hvilke størrelse forme du vil bruge. Lad hæve ved stuetemperatur i ca. 2-3 timer. Sæt brødet i en meget varm ovn – 250 grader – skru ned til 190 g bag i ca. 35-40 min alt efter størrelse og type form. Bank på brødet det skal lyde hult, så er det færdigt ligesom det skal være pænt i farven. Du kan eventuelt sprøjte lidt vand ind et par gange med en vandforstøver det giver lidt mere sprød overflade.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

img_1367

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *