brød og kager30/04-2017 af Dorthe Anneberg

Kransekage også når det er forår!!

img_7468

Kransekage konfekt

Kransekage er en rigtig dejlig og festlig kage som passer til enhver lejlighed. Jeg har en rigtig dejlig opskrift som jeg ikke fraviger! Jeg tilbereder altid som konfekt skal man lave de store kager,  så kan man bruge den samme opskrift men blot reducere mængden af  æggehvide, så man har en lidt fastere dej at arbejde med!

man skal bruge

100 g mandler – jeg kan lide det rustikke, så jeg smutter dem ikke, vil man have et lidt finere udtryk, så kan man smutte mandlerne

200 g sukker (jeg arbejder lidt med at reducere mængden af sukker – men ikke denne gang)

3 æggehvider

500 g marcipan – (man skal huske at marcipan at tjekke vægten på marcipanen – tidligere var der 500 g i Odense marcipans pakninger -så 400 g og nu er der kun 375 g i!!!)

Blend mandlerne sammen med sukker fint – jeg bruger foodprocessor. Æggehviderne tilsættes og kør massen lidt varm men ikke over 35 grader – da æggehviderne så stivner.  Ælt massen sammen med marcipan – kom det i en sprøjtepose og sprøjt ud i ca 30-35  små kager, pynt med halve cocktailbær eller nøddekerner.  Bag i ca. 12 min ved 190 grader – lad dem afkøle på bagepapiret.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *