brød og kager06/12-2017 af Dorthe Anneberg

Kransekage konfekt!

Kransekage som kransekagekonfekt!

Om det er til fødselsdag til jul eller nytårsaften, så skal der selvfølglig være kransekage! Spørgsmålet er skal det være kransekage eller skal det være kranskage konfekt? uanset hvad du vælger så er det samme opskrift – bortset fra, at man skal reducere mængden af æggehvide hvis man vil tilberede kranskage. Dejen skal for at arbejde med at de forskellige størrelser, være med fast.

Om det er nemmere ved jeg ikke men jeg foretrækker kranskage konfekt – måske også fordi jeg ikke er så glad for glasuren på kransekage! Men nedenfor kommer i hvertfald den opskrift jeg bruger og  jeg ved at den altid skaber glæde!

Det gode ved kranskage er at det kan bages i god tid og fryses og så nemt tages ud før det skal bruges.

Kransekage konfekt til nytårs aften!dsc01958_1024

500 g marcipan
100 g mandler (hvis man syntes, behøver man ikke smutte mandlerne – jeg kan godt lide at de ser mere rustikke ud, så jeg smutter dem ikke)
200 g sukker – helt alm. rørsukker eller hvidt sukker.
3 ægge hvider

Mandler og sukker blendes fint – æggehvider tilsættes – må godt køres lidt varm men ikke over 35-40 grader – æltes med marcipan – lad hvile i køleskab og kom så i sprøjtepose med kransekagetyl. Sprøjt små toppe på bagepapir – ca. 25- 30 styk. Pynt med cocktailbær, hasselnød, valnød eller pekannød. Bag dem ved 210 grader i ca. 10 min. Billed ovenfor er af 1,5 kg marcipan.

God fornøjelse og tak fordi du læste med

  1. Jette Sørensen siger:

    hejsa
    er det til at sprøjte ud el. skal man have mega mange kræfter for at få det ud

    1. Dorthe Anneberg siger:

      Hej Jette
      Jeg syntes den er god at sprøjte ud – jeg bruger engangs plastikposer og har en løs tyl! Alt efter hvor store dine æg er, har jo indflydelse på mængden af hvide – hvis du syntes den er for fast så kan du komme lidt mere hvide i. (hvis jeg laver et tårn så har jeg lidt mere fast masse, men til konfekten må den godt være tyndere) – jeg har bl.a lavet til barnedåb – af 1,5 kg marcipan og jeg syntes altså ikke jeg har problemer med at trykke ud. – god fornøjelse og godt nytår – bedste hilsner Dorthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *