Desserter24/04-2018 af Dorthe Anneberg

Koldskål med havtorn

Koldskål med havtorn

Så har der været lidt varme og sol – og  det betyder så at det er tid til koldskål. Jeg er rigtig glad for havtorn, så selvfølgelig skulle den første koldskål tilberedes med smag af havtorn. Jeg var så heldig, at have rigtig god gammeldags kærnemælk i køleskabet og god  ymer. (Begge dele fra Arla Essens). Den hjemme lavet sirup var brugt, men Høstet har en god en af slagsen. Man kunne vælge at servere med lidt ristet rugbrød med nødder.

Du skal til 2-3 personer bruge:

1/2 l kærnemælk

2 dl ymer

2 økologiske æggeblommer

1-2 spsk sukker

3-4 spsk havtorn sirup

evt. lidt tørret havtorn flager til pynt

Pisk æggeblommer luftige med sukker – du kan justere med sukker alt efter hvor sød du ønsker din koldsskål. Husk der er sukker i sirupen.

Pisk ymer og kærnemælk i blandingen, smag til med havtorn sirup. Lad det hvile i køleskab nogle timer.  Anret og pynt evt med tørret havtorn og et par dråber sirup.

God fornøjelse og tak fordi du læste med

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *