brød og kager06/10-2017 af Dorthe Anneberg

Knækbrød med chia frø og de gamle melsorter

Knækbrød med chia frø og de gamle med de gamle melsorter

Jeg bager knækbrød – i mange versioner – det er godt som snack, det er godt til en kop the og det passer til osten. Det holder godt i et tætlukket dåse. Jeg havde på et tidspunkt købt en knækbrødsblanding hos Falslev gård mølle – men ingen chia frø og det skulle i. Nu køber jeg forskelligt mel og blander selv – man kan bage knækbrødet med andre slags mel.

Du skal bruge

400 g svejderug

200 g scalinhvede

150 g ølandshvede

50 g solsikkekerner

75 g hørfrø

75 g sesamfrø

50 g chia frø

1 dl olie

3 tsk salt

5,5 – 6 dl vand

Du kan evt lige komme kerner i foodprocessor og kør puls et par gange – bar så de største kerner knuses – men det skal ikke være fint mel. Det er ikke nødvendigt. Det hele blandes og vand tilsættes – dejen skal ikke være knas tør – den må godt lige være lidt klistret – så gem lidt mel og juster. Dejen kan med fordel laves på røremaskine.

Skær dejen i 3-4 stykker alt efter hvor store dine bageplader er. Rul dejen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir – brug rigeligt mel i udrulningen – og rul tyndt ud! Skær med skarp kniv nogle rids – du skal ikke skære igennem. Man kan vælge at gøre det fint og ens stykker eller bare i forskellige størrelse! – Du kan så nemt knække brødet når det er bagt.

Sæt i ovnen på 200 g og bag i ca. 17-20 min – knækbrødet skal have lidt farve.

Afkøl og bræk i stykker – opbevares i tætsluttet dåser.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *