Desserter21/11-2017 af Dorthe Anneberg

Kirsebær desert

Kirsebær desert med brændte mandler!

Jeg har faktisk fået denne dessert i flere variationer. Denne er lavet efter en opskrift som jeg tror må være min mormors!! Den faldt ud af en kogebog fra 1896! – Jeg har valgt at opgradere og bruge late harvest kirsebær vin fra Frederiksdal. Den kan laves i skål eller portionsanrettet. Den er rigtig dejlig her i vintertiden!

Du skal til 8 personer bruge:

6 dl piskefløde

4-6 spsk sukker – det afhænger lidt af hvilken kirsebær vin du bruger og hvor sød du ønsker den.

2,5 dl kirsebærvin jeg brugte late harvest fra Frederiksdal

6 bl husblas

brændte mandler af 50 g mandler, 50 g sukker og 0,5 dl vand. Du kan finde opskrift på brændte mandler på bloggen -http://www.chiahealth.dk/1294-2/

Pisk fløden let – tilsæt sukker og pisk eller vend det i flødeskummet – pas på det ikke bliver for stift. Læg husblas i blød 10 -15 min. Vrid husblas og smelt over svag varme tilsæt lidt af kirsbærvinen og vend det i flødeskum – vend resten af flødeskum i.

De brændte mandler – der ligger opskrift herpå et andet sted – jeg valgte at hakke dem groft og vende dem i flødeskummet – man kan også have dem som pynt alene. Kom i skål eller portionsglas.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

  1. Ameli Liljegreen Andersen siger:

    Det lyder rigtig lækkert og ser også indbydende ud. Og smager garanteret himmelsk, Kunne næsten smage det skønne bare ved at se billedet. Da vi selv har et kæmpe kirsebærtræ og normalt mange kirsebær også i fryseren så ville de passe til opskriften.

    1. Dorthe Anneberg siger:

      Hej Ameli
      Ja de kirsebær kan noget – Du kan helt sikkert bruge din kirsebær i denne dessert. Du kan må ske med fordel sylte dem og så komme hele bær i og bruge saften istedet for kirsebærvin.
      Tak for din kommentar.
      bedste hilsner
      Dorthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *