Desserter03/06-2018 af Dorthe Anneberg

Kefir is med havtorn

Kerfir is med havtorn

Kefir is eller kærnemælks is! Her i varmen er det altid godt med is. Jeg har investeret i en ismaskine og forsøger med lidt forskellig smag i isen. Jeg forsøger også at arbejde med mindre sukker og knap så fed is. Jeg har tidligere tilberedt kærnemælks is med et godt resultat. Denne gang er kærnemælk skiftet ud med kefir. Jeg syntes jeg får lidt mere smag med kefir, men kærnemælk er også godt. Havtorn kan erstattes med citron.

Du skal til 4 portioner bruge:

3 dl kefir jeg bruger kefir fra arla essens den har en fantastisk smag
1 dl piskefløde                                                                                                         1 dl ymer fed 3,5 % – jeg brugte ymer fra arla essens som er dejlig tyk og gav god fedme til isen
ca. 40 g gram rørsukker plus 1 tsk fuld til at få skilt vanilje med.
1/2 stang vanilje, polynesisk
ca. 1/2 dl havtorn sirup hvis du bruger citron så 1/2 dl og øg så sukkermængden med ca. 20 g.

Tørret havtorn til pynt.

Kom kefir i en skål sammen med rørsukker, Rør godt så sukkeret opløses.

Pisk fløden til luftigt flødeskum og vend den sammen med ymer.

Skær vaniljestangen midt over på langs og skrab kornene ud. Bland korn på skærebrædt med lidt  sukker, så er de nemmere at få skilt ad.

Kom vaniljesukkeret op i flødeskummet og vend   kort igen så vaniljen fordeler sig i massen.

Vend til sidst kefir og havtorn sirup forsigtig i skummet.

Hvis du har en ismaskine kommes massen heri og køres i ca. 50 min.

Hvis du ikke har ismaskine komme massen i en beholder og vend nogle gange under indfrysningen.

Server portionsanrettet og pynt med lidt tørret havtorn.

God fornøjelse og tak fordi du læste med

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *