Hovedretter24/10-2017 af Dorthe Anneberg

Kartoffel – porre suppe ‘den fattige kones suppe’

Kartoffel – porre suppe.

Det blæser og regner – det er rigtig efterår og vi taler om supper og vi tilbereder supper. Der er mange slags og de er gode – den mest enkle måske er denne suppe også kaldet ‘ den fattige kones suppe’ – den smager fantastisk. Jeg syntes faktisk det er lidt utroligt, at man med få ingredienser kan frembringe en så fin smag!

Du skal til 4  personer bruge følgende:

3-4 porre

4-5 store kartofler – jeg bruger vildmose kartofler

oliven olie

et par kviste frisk timian

1-1,5 l vand

salt jeg bruger sydesalt

Rens porre og kartofler – skær porrerne i skiver og kartoflerne i grove stykker. Varm olie op i en gryde, tilsæt porre og sauter – de må ikke blive brune, tilsæt kartofler og rør godt rundt tilsæt vand så det dækker ca. 1 liter – tilsæt også timian kviste – husk at ‘grene’ skal fiskes op senere. Kog til det er mørt ca. 45 min.

Smag til med salt – du kan nu vælge at servere suppen med hele stykker kartoffel og porre skiver eller blende den og servere en jævn suppe. Server med landbrød eller en skive rugbrød til. Pynt evt med lidt frisk timian.

God fornøjelse og tak fordi du læste med

  1. Lena siger:

    Og hvad gør man så når det er kogt mørt, skal det ikke blendes og pureres eller er dette en anden slags suppe end den jeg plejer at lave?????

    1. Dorthe Anneberg siger:

      Hej Lena – jeg ved da ikke lige hvor de sidste linjer forsvandt hen!!! tak – ingen undskyldning – beklager – det er rettet – du kan servere den som suppe med tern og skiver af kartofler og porre eller blende den. bedste hilsner Dorthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *