brød og kager01/05-2018 af Dorthe Anneberg

Kanelsnegle

Kanelsnegle med masser af smag af kanel

For mig er surdejen rykket ind i næsten alt mit bagværk. Men engang imellem er det dejligt, at arbejde med en god gærdej. Det er nemt men man skal være opmærksom på mængden af mel. Det er så ærgerligt at man lige kommer lidt for meget mel i dejen og så ens bagværk bliver tørt.

Jeg er ikke 100% økolog men foretrækker økologiske varer hvis de er der – men nærigheden kan også komme i spil. Ja det skriver jeg fordi jeg virkelig har haft vanskeligt ved at tage den pakke gær der koster 5 kr istedet for den der koster 1 kr. MEN jeg vil sige har man først prøvet at bruge det økologiske gær, så tror jeg det er vanskeligt at vende tilbage til alm. gær. – Jeg syntes det giver så meget bedre smag og hæve evnen er bedre. Dette er ikke et emne jeg skal gøre mig klog på og det må være op til os hver især hvordan vi bruger husholdningspengene.

Du skal til 15 kanelsnegle bruge

40 g gær

3 dl sødmælk

2 æg

100 g smør

korn af en stang vanilje

2 tsk kardemomme

2 -3 tsk kanel

1/2 tsk salt

ca. 600 g mel jeg brugte Meyers hvedemel med højt gluten indhold

til remoncen skal bruges

250 g smør

100 g rørsukker

150 g farin

4 -5 tsk kanel

Glasur

200-300 g flormelis

ca. 3-4 spsk vand

Lun mælk og opløs gæren – husk ikke over 37 grader.  Tilsæt æg sukker blødt smør, vanilje, kanel, kardemomme og salt – lad det stå i ca. 10-15 min. Tilsæt mel lidt efter lidt  mens du ælter – det går nemmest på røremaskine. Dejen skal slippe kanterne men den må godt være lidt fugtig/klistret. Dæk dejen til og lad den hæve ca. 1 time.

Lav remoncen – du blander blot alle ingredienser, smørret skal være blødt.

Drys bordet godt med mel og rul dejen ud til en rektangulær plade ca.0,5 cm.

Smør remoncen ud i et jævnt lag og rul til en pølse skær dejen ud i stykker på ca. 3 cm. – kom dem i en bradepande beklædt med bagepapir.

Lad dem efterhæve i ca. 40 – 50 min. Kom dem i en brandvarm ovn 250 g skru ned til 180 grader og bag dem i ca. 12-15 min.

Rør flormelis med vand og kom det på sneglene når de er afkølet, men lune.

Du kan vælge at dele dejen i 2 og lave sneglene lidt mindre.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *