brød og kager04/12-2017 af Dorthe Anneberg

Julekonfekt – marcipan med amarena kirserbær

Julekonfekt

I december skal der være lidt konfekt. I mange år var det min mor der  tilberedte den fineste konfekt – nu må vi selv klare os! Jeg tilbereder lidt enkelt og med gode råvarer. Der skal være en god smag og det er så ikke udseende der er størst fokus på. Kombinationen af mørk chokolade, marcipan, amarena kirsebær og kirsebærvin fra Frederiksdal er rigtig dejlig.

Du skal til 30 stk bruge:

400 g marcipan

15-20 amarena kirsebær

ca. 1/2 dl kirsebærvin

lidt sirup fra kirsebærerne

200-300 g overtrækschokolade

Skær marcipanen i mindre stykker bland med hakket armarena kirsebær og rør kirsebærvin og lidt sirup i blandingen – til du har en jævn masse. Du kan lave hele processen på foodprocessor ved at køre pulse nogle gange.

Tril kugler og læg på et stykke bagepapir – lav dem små.

Smelt chokolade og vend med teske eller to gafler forsigtigt kuglerne i chokoladen sæt dem på bagepapir eller film – afkøl. Opbevar dem køligt i lukket dåse – hvis flere lag læg bagepapir imellem.

God fornøjelse og tak fordi du læste med

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *