Forretter17/02-2018 af Dorthe Anneberg

Jordskokke gratin

Jordskokke gratin

Forret eller tilbehør, så er denne gratin med jordskokker rigtig dejlig. Den er nem at tilberede. Den smager godt som selvstændig ret men også til kødretter smager den dejligt. Du kan tilberede den i portions skåle eller i et tærtefad eller hvilket ovnfast fad du har.

Du skal til 2 personer bruge:

ca. 3-4 jordskokker eller 250-300 g

ca. 2 dl sødmælk

olie eller smør til at smøre fadet i

1 æg

1/2 dl fløde

salt peber

evt. purløg til pynt

Vask og skær jordskokker i skiver ikke for tynde! Kom dem i en gryde hæld mælk over og kog dem i ca. 10 min.

Hæld mælken fra og fordel jordskokker i smurte små fade eller et større.

Pisk ægget godt sammen tilsæt fløde, salt og peber og pisk godt igennem. Fordel massen over jordskokkerne. Den behøver ikke dække helt.

Sæt i en varm ovn 200 g i ca. 15-20 min – æggemassen skal være stivnet og pæn lysebrun. Pynt med hakket purløg og server.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *