brød og kager07/06-2018 af Dorthe Anneberg

Jordbærtærte med koldskåls ganache og frangipane

Jordbærtærte

Det er sommer og jordbærene er så fine lige nu. Jeg har tidligere lagt en opskrift på en jordbærtærte som har fulgt mig helt tilbage i 70’erne. Men jeg ville prøve noget nyt – jeg har hentet inspiration som www.majavase.dk – jeg kan ikke det fine og detaljeret så men smagen i min tærte er bare så god og den smager af sol og sommer.

Du skal bruge:

125 g mel jeg valgte at bruge fintsigtet dalar hvede – du kan erstatte med ølands hvede eller alm hvede mel

25 g mandler som du maler fint i foodprocessor du kan også bruge mandelmel – jeg kan godt lide det lidt grove og smagen af mandler

50 g flormelis

75 g koldt smør

1 knivspids salt

1/2 æg (du skal senere bruge 1/2 æg!)

Kom mel, de fint hakket mandler, flormelis, smør og salt i foodprocessor 
og kør det hurtigt sammen.

Kom det halve æg i og saml dejen.  Pak dejen ind i film, mas den lidt flad og læg i køleskab 1 times tid eller mere.

Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir.

Jeg bruger en rektangulærform men du kan også bruge en rund tærteform. Jeg har en fransk form som ikke skal smøres – hvis din form skal smøres så skal du gøre det! Læg så dejen i formen. Sæt tilbage i køleskab.

Frangipane

50 g mandler fint malet i foodprocessor du kan erstatte med mandelmel.

50 g sukker

50 g blødt smør

1/2 æg

1 knivspids salt

2 spsk amaretto

Kom de finthakket mandler, sukker, smør, æg, salt og amaretto i en skål, og pisk
 det let og luftigt.

Kom  frangipanen ud i et tyndt lag i bunden, og bag tærten i ca. 20 -25 minutter ved 175 grader, til den er fint gylden.

Lad dem køle helt af. Kan laves dagen før du skal servere.

Koldskålsganache

150 g hvid chokolade jeg brugte fra Valrhona

75 ml piskefløde

50 ml kefir du kan erstatte med kærnemælk

korn af 1/2 vaniljestang

1-2 spsk citronsaft

Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Bring fløde og vaniljekorn til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en fin, blank overflade. Vend kefir i, og smag til med citronsaft. Stavblend ganachen, og fyld den i tærterne oven på frangipanen. Stil tærterne i køleskabet i et par timer, til ganachen har sat sig.

Pynt med friske jordbær som du har skåret i skiver.

God fornøjelse og tak fordi du læste med

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *