brød og kager26/04-2018 af Dorthe Anneberg

Hveder til St. Bededag!

 

Varme hveder!

Jeg har valgt at ændre i den traditionelle opskrift – lidt af nød måske – jeg havde simpelthen glemt, at købe hvedemel – så jeg brugte fuldkorns spelt og ølandshvede mel – de blev rigtig gode, så det vil jeg bestet gøre fremover.

Jeg har en fantastisk form fra Silverwood – den er stor – min opskrift er til ca. 20-22 hveder – og så stor var min form alligevel ikke, så jeg bagte også nogen som alm. boller!!

Der skal bruges

20 g gær

2 1/4 dl vand

2 1/4 dl sødmælk

3 æg

2 spsk sukker

800 g spelt mel – fuldkorn –  eller ølandshvede eller en blanding

75 g blødt smør

3-4 tsk kardemomme – jeg kommer ret meget i og jeg havde frisk kardemomme, så der var rigtig god smag!

2 tsk salt

Min dej blev tilberedt på køkkenmaskine – bland vand, mælk og opløs gæren heri. Tilsæt alle ingredienserne – gem lidt mel.  Ælt dejen i ca. 15  min på mellem hastighed – dejen skal være fin og glat og lige som fremstå blank. Juster lidt med mel – form en stor bolle og lad den hvile i ca. 30 min. Del dejen i ca. 20-22 boller  – beklæd den form du vil bruge  med bagepapir. Form boller ved at have dejen i din ene hånd og klem sammen med den anden hånd –  læg bollerne med ca. 5 cm mellemrum. Jeg valgte herefter at lade dem hæve i ca. 10 timer i køleskab – herefter ca. 2 timer ved stuetemperatur. Du kan også bare hæve ved stuetemperatur i ca. 2-3 timer (jeg valgte alene køleskab, fordi jeg var kommet for sent i gang og det var blevet sengetid!!).

Bag dem ved 190 grader i ca. 20 min. – læg dem på rist og lad dem afkøle. Så godt med smør og honning og en kop the.

img_0246

img_0251

God fornøjelse og tak fordi du læste med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *