Forretter27/10-2017 af Dorthe Anneberg

Hummersalat

Hvis man skal tilberede en lidt festlig middag med forret. Er denne hummersalat et godt bud – man kan skifte hummer kød ud med hummerhaler eller krebse haler. Ligesom stenbidderrogn kan udelades. Jeg har for mange år siden, af en gammel fisker lært, at en dressing til skaldyr alene skal bestå af god mayonaise rørt med lidt ketchup, salt og peber. Faktisk har jeg holdt fast i det – dog har jeg ændret lidt – jeg bruger ikke ren mayonaise men tilsætter cremefraiche 38% eller hvis mere fedtfattigt så græsk yoghurt 10 % .

Du skal til 6 personer bruge:

2 store hummer

200 g stenbidder rogn

2 spsk mayonaise – evt hjemme rørt – det skal være god mayonaise.

1-1,5 dl cremefraiche 38% eller græsk yoghurt 10%

2-3 tsk ketchup

2-3 tsk citronsaft

salt og peber

1 æble

dild til pynt

Rengør den kogte hummer og skær i grove tern – gem lidt skær lidt pæne skiver af hale stykket og gem til pynt. Kom stenbidderrogn i en sigte, således, at de ikke er for ‘våde’.

Rør mayonaise med creme fraiche – tilsæt 2 tsk ketchup, citronsaft, salt og peber, smag til så du har en let dressing med en mild smag.

Æble vaskes, og lige før servering – skæres blomsten af æble og der skæres der tynde skiver af æble – på mandolin jern- fjern kernehus. læg 2-3-4 skiver æble alt efter hvor tynde de er, på tallerken. Bland hummerkød og stenbidderrogn i dressingen og anret ovenpå æbleskiverne. Pynt med lidt dild. Server med et stykke ristet brød – gerne brioche.

Man kan skifte hummerkødet ud med krebsehaler eller eller hummerhaler. Stenbidderrogn kan udelades.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *