brød og kager25/04-2017 af Dorthe Anneberg

Horn af fuldkornsmel og smør! Efter min mors opskrift.

fullsizerender

Horn

En gammel kogebog som har tilhørt min mormor og som efter hendes død har ligget hos min mor –  er nu   endt hos mig!! I kogebogen fandt jeg en håndskrevet opskrift på horn – min mors opskrift. Min mormor må åbenbart have syntes om disse, så min mor har skrevet opskriften. Jeg har forsøgt, at finde ud af hvornår den er skrevet – kan ikke spørge nogen! Mit bedste bud er det må være ca. 55 år siden min mor har skrevet denne.

Jeg kan huske, at vi i min barndom altid havde gode ting i fryseren – bagværk var bare en ting. Jeg kan også høre min mor kommentere eller sige, dette er sådan en god nem ting at have, så hvis uventede gæster til kaffe kunne man nemt lige varme et par horn. Der kom tit uventede gæster til kaffe i mit barndomshjem på landet.

Egentlig husker jeg mere, at min mor bagte kærnemælkshorn – det vil jeg komme tilbage til i et andet opslag.

Nu har jeg bagt horn efter den gamle opskrift men jeg har ændret – det må være en gammel opskrift for jeg husker mest vi bagte med smør og i denne opskrift står margarine!

Margarine er blevet til smør og mel er blevet til fuldkorns ølandshvede.

Ingredienser:

500 g fuldkornsmel

375 g smør

1 lille tsk salt – jeg brugte sydesalt

1 spiskeske sukker

Smørret smuldres i melet – jeg kører pulse et par gange på food processor. Du kan også blot smuldre smørret i melet med fingrene!

15 g gær

2,5 dl kold mælk

gæren opløses i mælken og alt æltes sammen. Dejen sættes i køleskabet – jeg valgte at lade den stå et døgn. Min proces startede en formiddag.  Jeg havde dem på køkkenbordet i en times tid og så i køleskab – og tog dem ud af køleskabet inden jeg gik i seng – næste morgen blev de formet og bagt.

Dejen deles i 6 stykker – rul ud og til rundt stykke og skær 8 trekanter som formes til horn. De dyppes i sammenpisket æg – derefter i en blanding af thesukker (perlesukker) og hakkede mandler. Bages ved 200 grader  ca. 18 – 20 min – de skal være lysebrune!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *