brød og kager30/11-2017 af Dorthe Anneberg

Honningkage.

Honningkage måske verdens bedste!

En krydret og lækker kage – den dufter af jul og den smager himmelsk. Den holder sig i dagevis – det er en stor kage opskriften kan halveres. Den holder sig bedst i køleskab. Jeg valgte at lave en stor portion – men alene ca. halvdelen af dejen blev bagt til den traditionelle honningkage med smørcreme – den anden halvdel skulle bruges til en dessertkage.

Til en stor kage i bradepande ca. 20×30 cm eller til 2 mindre – jeg har brugt hjerteform det kunne også være i springform – skal du bruge:

500 g honning

120 g farin

500 g hvedemel

100 g ristet og groft hakket hasselnøddekerner

1 tsk nellike

1 tsk ingefær

1 tsk kardemomme

2 tsk kanel

2 tsk natron

3 store æg

1/2 dl appelsinsirup – kan udelades istedet kan bruges saft af en appelsin

reven skal af en økologisk appelsin

1 dl fløde

til smørcreme skal du bruge:

200 g blødt smør

100 g flormelis

reven skal af en appelsin

evt 4 spsk appelsin sirup

til en halv portion skal du bruge 100 g chokolade til overtræk – jeg valgte at bruge god chokolade fra Peter Beier.

evt. lidt guldstøv til pynt.

Kom honning og brun farin i en gryde og varm det langsomt op så farinen smelter. Afkøl til stuetemeratur. Rist hasselnøddekerner i ca. 8 min ved 175 grader – lad dem lige blive så afkølet at du kan gnide skallerne af – Hak dem groft.

Pisk æg med honningmassen. Tilsæt appelsinskal og appelsinsirup eller appelsinsaft. Bland mel og krydderier -sigt det i massen sammen med fløden og de hakkede hasselnøddekerner.

Kom dejen i en smurt form det kan være en bradepande eller 2 springforme ca. 24 cm – jeg valgte at bage i hjerteform og i tærteform da jeg skulle bruge en bund til en dessert.

Sæt i ovnen ved 170 grader i ca. 45 min – mærk om kagen føles fast og den lige slipper kanterne – den skal ikke overbages brug evt en strikke pind som stikkes i for at se om der hænger dej ved. Bagetiden afhænger lidt af størrelsen på formen.

Afkøl kagen helt inde den flækkes og lægges sammen med en smørcreme rørt af 100 g blødt smør og flormelis – tilsæt evt reven appelsinskal og appelsinsirup.

Smelt chokolade ved meget svag varme eller over vandbad. rigtig  ca. 50% af kagen og der blev pyntet med lidt guldstøv. Man kan bestemt bruge andet chokolade men her var det til gæster og det skulle være godt.!

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *