Desserter12/12-2017 af Dorthe Anneberg

Honningkage med limemousse og stikkelsbærkompot.

Honningkage med limemousse og stikkelsbærkompot.

Denne kage – dessert opstod fordi der simpelthen var for meget honningkage!  Jeg tænkte at at det skulle prøves at bruge honningkagen som bund i en dessert.  Jeg har valgte at give bunden et let lag stikkelsbærkompot og så en limemousse med hvidchokolade – måske er den ikke pæn – men udseendet kan man jo lege lidt med og jeg kan i virkligheden godt lide det helt enkle udtryk.

Smagen med krydderier og de lidt syrlige stikkelsbær og den friske sødmefyldte lette mousse var rigtig god.

Du skal 8-10 pers. bruge:

1 halv portion honning kage – du finder opskriften på honning kage her: http://www.chiahealth.dk/honningkage/

400 g stikkelsbær

150 g sukker

1 vaniljestang (jeg brugte 2 hvor jeg havde brugt kerner til andet bagværk)

100 g hvid chokolade

3 dl fløde – jeg valgte ikke at bruge husblas i denne kage. Jeg brugte alm fløde men vil man have den lidt mere fast kan du  vælge at bruge – 50% fløde – hvis du ikke plejer bruge den meget fede fløde, så pas på med piskning – den bliver tykkere når den står og den er meget nem at overpiske!!

3 æggehvider

50 g sukker

reven skal af 1-2 lime

unden til kagen bages i en tærteform og efter opskrift fra min honningkage – ca. halv portion. Efter afkøling skar jeg lige toppen af – så jeg havde en fin plan bund. (spis det du skærer af!!!)

Tilbered stikkelsbær kompot – Jeg brugte frosne stikkelsbær som jeg kogte op med sukker og vanilje stang. Man kunne vælge at passere gennem en sigte – det gjorde jeg ikke – smag kompotten til – der kan være lidt forskel på sødmen i stikkelsbær – jeg brugte røde stikkelsbær.

Læg den afkølede honningkage bund smør med et tyndt lag afkølet stikkelsbærkompot. Sæt evt en springform kant beklædt med kageplast omkring så er det nemmere at styre moussen.

Varm lidt af fløde op ca. 1 dl hæld over chokoladen. Rør så den er helt smeltet. Tilsæt resten af fløden og rør – stil til side og afkøl helt – nogle timer i køleskab.

Riv lime og bland med sukker – rør rundt og lad stå gerne nogle timer – så bliver det dejligt intens i smagen.

Pisk så chokolade /fløde til flødeskum så du har en luftig flødeskum – jeg har et fantastisk piskeris jeg bruger aldrig elpisker – men det kan man selvfølgelig. Pisk så æggehvider stive – tilsæt sukkerlime blandingen og pisk lidt igen. Fold de stive æggehvider ind i flødeskummet. Det er en meget let creme.

Kom moussen på bunden og lad den hvile nogle timer.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *