Hovedretter05/10-2017 af Dorthe Anneberg

Hokkaido suppe

Hokkaido suppe

Det er efterår og der er så mange dejlige grøntsager ikke bare i butikkerne men også ude ved de små vejboder. En de ting der lyser op er de fine orange hokkaido græskar. Og de lyser ikke bare op de smager  også rigtig dejligt. Denne suppe er rigtig enkel – man kan vælge at komme forskellige grøntsager i og man kan udskifte alt efter hvad der er i grøntsags skuffen eller hvad man kan lide af smag! Jeg har valgt at have lidt karry og en hel del ingefær i – det kunne også have været chilli som smags giver.

Til suppen jeg har tilberedt, den rækker rigeligt til 4 personer, skal du bruge:

1 mellestor Hokkaido græskar

2 mellemstore kartofler

1 porre

1-2 gulerødder

1 løg

1 stykke ingefær ca. 4 cm skåret i små stykker

2 æbler jeg brugte aroma

lidt frisk timian – jeg brugte orange timian

1 l vand hvis du ikke er vegetar kan man bruge kyllingefond

evt. lidt fløde

1 tsk god karry

salt/peber

olie til stege i

ristede græskarkerner til pynt

Vask og skræl grøntsager – skær dem i mindre stykker.

Varm olie i en stor gryde – svits karry a i olien og tilsæt det hakket løg – det skal ikke brune men lige snurres – tilsæt så de øvrige grøntsager og snur dem rundt i olien – til sæt så vand ca. 1 l, eller kyllingfond.

Lad det simre i ca. 1 time.

Har du en stavblender – så kør nu suppen til en jævn masse – du kan også gøre det i en foodprocessor har du ingen af dele -så si suppen – husk at gemme suppen – pisk grøntsagerne til mos og tilsæt lidt af suppen af gangen, mens du pisker fortsæt til du har en jævn suppe. Kog suppen forsigtig op – tilsæt evt. lidt fløde hvis du vil have suppen mere cremet. Smag til.  Kom på varme tallerkener og pynt med ristede græskarkerner. Server evt. sammen med valnød boller.

God fornøjelse og tak fordi du læste med