diverse18/10-2017 af Dorthe Anneberg

Hjertesalat med rød spidskål og appelsinkogte abrikoser

Hjertesalat med rød spidskål og appelsinkogte abrikoser

I vintermånederne spiser nogen af os mere tung mad – en god salat er godt tilbehør. Denne hvor der både er lidt bid og lidt sødme er rigtig dejlig. Denne er med appelsinkogte abrikoser og en dressing af appelsinsirup rørt med lidt olivenolie. Ikke alene til de tunge retter er den god men også til et stykke blåskimmel ost smager den godt.

Du skal til 4-6 personer bruge ca.

15 tørrede abrikoser

3/4 l appelsinsaft – du kan presse frisk saft eller du kan købe noget god appelsin saft.

3-4 hoveder hjertesalat

1/4 rød spidskål eller rødkål fint snittet

ca. 1 dl olivenolie

salt og peber

Sæt abrikoser i blød i appelsinsaft – ca. 1 døgn. Kog derefter abrikoserne i saften – det tager ca. 40-50 min – de skal være helt bløde. Når de er bløde tages abrikoserne op af saften med en hulske.

Saften koges så ind til den er tyk sirup. Afkøl både abrikoser og sirup.

Salaten rengøres og tørres og skæres evt. i lidt mindre stykker.

Salaten vendes med snittet rød spidskål eller rødkål og anrettes så med de afkølede abrikoser. Appelsinsiruppen røres med olivenolie og salt og peber. Den hældes så over salaten.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *