Hindbærmarmelade tilberedt i ovnen
Denne hindbær marmelade er så enkel og der er stor smag i marmeladen. Den holder farven fint. Den passer rigtig godt til et stykke ristet brød til the – den er fantastisk i en gammeldags roulade – den passer perfekt til at bruge på bunden af en makronbund hvis man skal til berede en af de store desserter som f.eks. Rubinsteinkage.
Den bliver bedst hvis man har mulighed for at skaffe hindbær der er ny plukket, således at de ikke behøver at skylles. Jeg bruger skovhindbær, så efter en tur i skoven hvor der mange steder kan findes fine bær er dette en af de ting jeg holder af at tilberede.
Du skal bruge
500 g bær
450 g sukker
en 1/2 stang vanilje
kom bær og sukker og vaniljestang i et ovnfast fad – men i hver sin bunke.
Sæt i ovnen ved 180 – 200 grader i ca. 20 min. Tjek hvis sukker begynder at blive brændt så dæk med folie. Tag ud af ovnen og rør rund med let hånd så sukker og hindbær blandes – jeg klipper vanilje stangen i styker således at der i hver glas kommer et stykke som kan give smag. Den varme marmelade kommes på rengjorte glas.
God fornøjelse og tak fordi du læste med!