diverse16/07-2017 af Dorthe Anneberg

Hindbærmarmelade med chiafrø.

Hindbærmarmelade med økologiske chia frø.

Det er sæson for syltning – og mange af os tænker over hvordan kan vi reducere sukker mængden når vi sylter.  Endvidere vil jeg også gerne reducere forbruget af tilsætningsstoffer. Jeg har nu nogle gange forsøgt, at anvende økologiske chia frø, således at marmeladen får en god konsistens og smager godt. Jeg syntes resultatet er rigtig godt. Den eneste udfordring er så, at der ikke er lang holdbarhed – jeg ved, at en uge til 14 dage er ok, men så bliver det kedeligt. Jeg vil så vælge at bruge den løsning, at jeg ikke skal sylte til vinteren men jeg vil fryse og tilberede mindre portioner med de frosne bær. Resultatet med at bruge frosne bær er godt. Marmeladen smager også dejligt på morgen mads produkter eller vendt i flødeskum i lagkagen.

Til portionen her skal du bruge

500g hindbær – jeg har været i skoven og plukket skovhindbær – men jeg har tidligere tilberedt med have bær og om de er frosne eller friske ændre ikke på opskriften.

1/2 dl kokos sukker – man kan også bruge rørsukker – men der er rigtig god smag i kokossukker.

1 dl chia frø

1 stang vanilje – bruger du en polynesisk så er 1/2 stang rigeligt

1 spsk citronsaft

Kom bær i gryden sammen med vaniljekorn og den tomme skal og varm dem op til kogepunktet. Tilsæt sukker og kog i ca. 5 min. Tilsæt citronsaft og chia frø under omrøring. Lad chia frøene udvikle sig så de binder marmeladen sammen. Kom på rene skoldede glas. Afkøl og opbevar i køleskab.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Du kan iøvrigt købe økologiske chia frø i min webshop – bruger du koden Sommer2017 – så er der rabat.

 

Øko. Chia Frø

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *