brød og kager27/05-2018 af Dorthe Anneberg

Hindbærlagkage

Hindbærlagkage, bunden bagt i støbejernsgryde

Mange af os bager grydebrød – det er nemt! men her handler det ikke om brød men og lagkagebunde bagt i støbejernsgryde. Det er nemt og resultatet er er man har en bund der er nemt at arbejde med. Jeg har lagt sammen med hindbær mouse. Kagen jeg har lavet er ‘naked’, men man kan nemt smøre kagen med flødeskum eller betrække den med marcipan. Men da min kage skulle bruges på en varm sommerdag, så skulle den ikke virke for tung. Kagen rækker til ca. 10 personer.

Du skal bruge

1 støbejernsgryde 4 l

6 æg

250 g lys rørsukker

2 spsk mælk

100 g hvedemel

100 g kartoffelmel

1 tsk bagepulver

smør til at smøre gryden med

Sæt gryden i ovnen og tænd på 175 °C varmluft.

Pisk æggene skummende og tilsæt sukker lidt ad gangen. Pisk til massen er luftig og sukkeret smeltet. Tilsæt mælken til æggemassen.

Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver og vend blandingen forsigtigt i æggemassen.

Tag den varme gryde ud ad ovnen. Smør den godt  med smør i bund og sider, pas på ikke at brænde fingerne.

Hæld dejen i den varme gryde og sæt den i ovnen – bag i ca. 45 min. Du kan kontrollere om den er bagt ved at stikke en strikkepind i – dejen må ikke hænge fast. Lad kagen køle lidt af i gryden og vend den så ud og lad den afkøle helt. Den kan med fordel bages dagen før den skal bruges.

Hindbær creme

6 dl fløde

3 bl husblas

400 g hindbær – Kan sagtens være frosne bær.

ca. 1-2 spsk citron saft

reven skal af en halv økologisk citron

1 hel vanilje stang

frisk hindbær til pynt

lidt flormelis til pynt

 

Læg husblassen i koldt vand

Kom hindbær, sukker, vaniljestang som er flækket og citronsaft og -skal i lille gryde og giv det et kort opkog, til sukker er opløst. Rør godt rundt så du har en jævn masse. Du kan også blende massen.

Tilsæt de udblødte husblas – rør rundt så de smelter i den varme masse.

Lad purén køle af. Når den er kold og så småt begynder at stivne skal den vendes forsigtigt i fløden som er pisket til skum. Sæt i køleskab så den lige sætter sig, ca. 30 min.

Kagen skal så samles – del kagen i 4 ca. lige store bunde.

Læg den første på et kage fad, fordel ca. 1/3 del af hinbærmoussen på bunden – lad være med at lægge mousse helt ud til kanten – men læg næste bund på og tryk forsigtigt så du har moussen fordeles og du har en nogenlunde plan flade, gentag med mousse og bund og en gang mere. Kom kageplast tæt rundt om kagen og brug evt en springform som støtte. Dæk kagen til, den kan samles dagen før. Før servering drysses med lidt flormelis og friske hindbær.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *