brød og kager21/12-2017 af Dorthe Anneberg

Havregrynssmåkager med tranebær

Havregrynssmåkager med tranebær

Det er snart jul – jeg bager og syntes disse småkager med havregryn, tranebær og tilsat til kanel er gode til jul. De kan også bages resten af året. Jeg syntes måske de er specielt gode til en kop the eller kaffe.

Du skal bruge:

5 dl mel

1 tsk kanel

1/2  tsk salt

1 tsk bagepulver

1 tsk natron

1 spsk vanilje ekstrakt

3 spsk sødmælk

2 store æg

225 g smør

2,5 dl rørsukker eller farin

1 dl alm sukker

6 dl havregryn

2,5 dl tranebær

Bland mel, salt,bagepulver, natron og kanel i en skål.

I en anden skål piskes, æg, vanilje og mælk sammen.

Endelig røres smør med begge slags sukker – det kan gøres på røremaskine – men ellers ved lav hastighed med elpisker – det skal være let og luftigt. Tilsæt æggeblandingen, dernæst mel blandingen og til sidst havregryn og tranebær. Dejen har godt af at hvile og kan nemt stå natten over.

På bagepapir sættes små toppe dej, nemmest med 2 tsk. Bag dem ved 175 i ca. 18- 20 min til de er pænt gyldne. Kommes i lufttæt dåse når de er helt afkølet.

Tak fordi du læste med og god fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *