brød og kager04/04-2017 af Dorthe Anneberg

Gulerodskage mens vi venter på de danske rabarber og jordbær!!!!

I Heibergs fodspor  – Gulerodskage når det er bedst!

Lige om lidt er det påske og mange af os, vil sikkert bage noget som udstråler påskens gule og grønne farver – lime, citron mv.! – Det vil jeg komme tilbage til! Men hvad skal vi bage NU – man kan forsøge sig med de udenlandske bær – men der er jo ikke samme smag som i de danske,  jeg venter til der er danske rabarber og jordbær! Så er der chokolade kager som altid smager dejligt men der er jo også  gulerødder, dem kan vi købe hele året – og nogle gode af slagsen er der også, at få i butikkerne. – Så jeg besluttede, at gå igang med en gulerodskage.

Jeg syntes,  jeg har opskriften på den bedste gulerodskage – du finder den i et andet indlæg på min blog!

Dog blev jeg udfordret da kongen af desserterne Morten Heiberg har været så rar, også at dele sin opskrift på gulerodskage med alle os kage glade!  Jeg har af Morten Heiberg fået lov til at dele den på min blog. – Jeg er ikke for stor til at  indrømme, den er virkelig lækker og måske bedre end den jeg har hele tiden har syntes og omtalt som måske verdens bedste gulerodskage. Der er bare noget med smør istedet for olie. For dog ikke at ‘tabe’  helt og  stå ved at min tidligere opskrift er god – den indeholder også chia frø, så er det da også en god ide at variere!!! – så den ene opskrift udelukker jo ikke den anden. At bruge god vanilje betaler sig – smagen kommer virkelig godt frem. Jeg bager altid lidt efter hvad jeg har på ‘lager’ – så jeg måtte udskifte et par ingredienser – Nødder – istedet for alene at bruge hasselnødder brugte jeg valnødder og hasselnødder og de gule rosiner blev skiftet ud med mørke – det var måske synd, men min bagning kunne ikke udsættes!!

image-1

Ingredienser nøjagtig efter Heibergs opskrift:
150 g brun farin
100 g blødt smør
½ stang god vanilje
2 æg
150 g hvedemel
1 tsk stødt kanel
1,5 tsk bagepulver
lidt flagesalt
150 g gulerødder
50 g lyse rosiner
50 g hakkede, ristede hasselnødder

Ovnen sættes på 180°C. Beklæd bunden af en lille springform (ca 20 cm i dia.) med bagepapir klippet ud i en cirkel. Smør formens sider med smør. Drys med sukker. Hæld det overskydende sukker væk. Stil formen til side. Pisk brun farin og det bløde smør sammen i en skål. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og kom dem i. Pisk æggene i et ad gangen. Sigt mel, kanel og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt salt og de tørre ingredienser. Tilsæt de revne gulerødder, rosiner og ristede hasselnødder. Fordel dejen i den smurte springform og lad kagen bage i ca. 60 minutter eller indtil den er hævet og flot gylden. Lad kagen afkøle på en bagerist.

Så kommer vi til cremen – jeg havde simpelthen glemt at købe mascarpone! Så jeg fik aldrig testet Heibergs opskrift på creme den kommer her:

Cremen:
100 g mascarpone
200 g flødeost naturel
½ stang god vanilje
100 g flormelis
Cremen: Rør mascarpone og flødeost sammen i en skål. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom dem i sammen med flormelis. Fordel cremen over kagen eller kom cremen i en engangssprøjtepose og sprøjt et mønster.

Jeg valgte at gå lidt en anden vej og resultatet blev virkelig godt!!  Opskriften kommer her:

200 g flødeost – classic naturel

75  g flormelis

1 dl kokosmel

lidt citron saft

Alt røres sammen  smag dig lidt frem til sukker mængden, kokos og citron – den skal være sød og frisk! Cremen fordeles over kagen!

Det er en kage der aldrig forsvinder ud af mit opskrift katalog – den kan laves festlig, den kan laves til mange mennesker, den er hurtig at lave – har man børn så er det også en god klassens kage med eller uden creme!! jeg har for et år siden bagt 9 kager til en barnedåb – temaet var balloner – så kagerne blev holdt helt klassiske på kagefade og pyntet med små balloner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *