Gulerodskage med chiafrø!
3 æg
200 g sukker
50 g farin
250 g revet gulrødder (ca. 4 dl.)
1/2 dl chia frø (sæt dem i blød i ca 1 dl vand så de bliver til gele)
200 g mel
1 tsk kanel
1 tsk ingefær
1 1/2 tsk natron
1 1/2 tsk bagepulver
2 dl olie – neutral – jeg bruger vindruekerne
50 g nødder (jeg bruger pekan eller valnød)
25 g græskarkerner
Pisk æg og sukker, tilsæt chia gele. Bland mel med krydderier og vend i æg massen, vend dernæst de revne gulerødder og hakkede nødder i. Hæld dejen i bageform f.eks. 24 cm springform. Bag ca. 60 – 70 min ved 175 grader.
Afkøl kagen og lav en flødeostecreme af 200 g neutral flødeost rørt med flormelis, kokosmel ca. 5 spks fuld og reven skal af en citron. Jeg kan ikke lide ostecremen for sød så jeg bruger måske mindre – smag dig frem – ca. 45-50 g. Pynt med tørret havtorn.
God fornøjelse og tak fordi du læste med