diverse04/10-2018 af Dorthe Anneberg

Grov ‘Ymerdrys’!

Grov ymerdrys eller rugbrødsrasp med hasselnødder.

Når jeg bager så bliver der er rester, så hvad kan man  bruge det sidste af rugbrødet til – når der nu er et nyt i ovnen?.

Jeg kan ikke lide at smide rester ud – jeg har brugt tid på at tilberede og har også brugt energi på, at få det til at smage godt. På bloggen ligger en opskrift på  rugbrødschips som er tilberedt af en rest rugbrød.

Denne gang skulle det være noget andet. Rugbrøds rasp eller ‘ymerdrys’. Jeg har mange kerner i brødet, det skulle udnyttes.

Jeg har valgt at tilsætte hasselnødder, chiafrø og honning.

Det smager  godt på surmælksprodukter til morgenmad eller til æblekage, ‘Brudepige med slør’.

Du skal bruge en rest rugbrød som skæres i mindre stykker. Kom så  i foodprocessor sammen med hasselnødder – kør det så det er det er groft hakket. Kom det på en plade beklædt med bagepapir.

Kom lidt honning over – det er nemmest at bruge flydende honning. Sæt i oven ved 170 grader – du skal vende rundt i det nogle gange undervejs. Hvor længe det skal have kommer helt an på hvor tørt dit rugbrød er. Mærk og smag – også om der nok honning på – det skal knase – det skal have lidt sødme over sig. Jeg have en stor portion – og mit brød var relativt fugtigt – det var i oven en god time. – Når det er afkølet så bliver det lidt mere sprødt! Lad det afkøle helt inden du kommer på tætlukket dåser.

Jeg har mange gange tilberedt ‘ymerdrys’ og jeg tilsætter lidt forskelligt – senest har jeg udover hasselnødder og chia frø tilsat tørret havtorn og ristede hampe frø. Jeg valgte så at vende det revne rugbrød i et par spsk kokosolie og 1 spsk honning, 1-2 spsk kokos sukker og kom kanel i som krydderi.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

  1. Anja siger:

    Kan også smøre rugbrødet med honning, kun på den ene side, og så stable dem. Lad dem trække. Og så i ovnen som du skriver, lav varme i lang tid. Når kold knus det til mysli.

    1. Dorthe Anneberg siger:

      Hej Anja
      det lyder også som en god ide!
      mange hilsner
      Dorthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *