diverse30/09-2018 af Dorthe Anneberg

Grønne tomater, syltede

Grønne tomater

En af mine ynglingsfilm er ‘Stegte grønne tomater’ – filmen vender tilbage når jeg ser grønne tomater. Denne gang har jeg så valgt at sylte og ikke stege. Jeg har også valgt at tilberede 2 slags, en version med hel kanel og en med vanilje.

Opskriften har jeg hentet inspiration til fra ‘Ingeborg Suhrs’ kogebog – 1945.

Du skal bruge

ca. 1 kg grønne tomater

lidt groft kokke salt

1 l eddike

0,5 kg sukker

1-2 stænger hel kanel

1/2 stang vanilje

lidt sichuanpeber

3-4 hel kardemomme

evt. lidt rom til at skylle glas i – atamon kan også bruges.

Vask tomater – halver dem og kom i en skål, drys med groft kokkesalt. Læg et viskestykke over. Lad dem stå I ca. 24 timer.

Skyl tomaterne og kom dem i en sigte eller på et rent viskestykke.

Kog eddike og sukker til sukker er smeltet- fordel i 2 gryder – I den ene gryde kommes 1/2 stang flækket vanilje og lidt hel Sichuan peber – I den anden hel kanel, hel kardemomme og lidt Sichuan peber.

Kog de 2 portioner eddike op og tilsæt ca halvdelen af tomaterne I hver sin gryde og kog op ca.  3-4 min.

Kom i rengjorte glas – Jeg skyller glas i rom!

God fornøjelse og tak fordi du læste med

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *