diverse18/04-2018 af Dorthe Anneberg

Grønkålssalat med avokado

‘Massaged kale’!! Grønkål masseret med advokado.

 

Den friske grønkål er fortsat fin!

Måske lyder det  på en eller anden måde underligt, at kalde en opskrift masseret kål! Men det er nu engang den direkte oversættelse af ‘Massaged Kale’ som jeg for mange år siden lærte at tilberede af en amerikansk veninde. Da jeg første gang hørte, min veninde omtale denne opskrift var jeg noget usikker på om det nu også var rigtig godt. Men jeg må tilstå, at det er blevet en af mine favorit salater! På denne årstid hvor vi trænger til gode energigivende grønsager og kålen fortsat står flot på markerne, så er det med at komme i gang. Salaten kan fint bruges som tilbehør men kan faktisk med et godt stykke brød være et måltid alene.

Ingredienser

Nogle friske fine blade grønkål – fjern stænglen og hak det groft. Man kan godt gøre det i foodprocessor men kør pulse og pas på det ikke bliver for fint.

ca. 1/2 l i volumen

2 advokado

1 spsk advokado olie eller olievenolie

ca. 1 spsk citronsat

lidt sydesalt eller flagesalt

 

 

Kom det groft hakked kål i en stor skål, tilsæt advokado i store tern, citronsaft, olie og salt – indarbejd det hel grundigt – masser det!! det tager lidt tid men efter et par min bliver kålen smuk lidt mere klar i farven og efter 3-4-5 min så har du en super salat.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *