diverse03/10-2017 af Dorthe Anneberg

Grønkålsalat med mango og æble!

Grøntkålsalat med mango og æble

Det er efterår og de danske kål er så fine – man kan tilberede dem på et utal af måder. Jeg har her valgt at give en opskrift på en enkel salat.  Grønkåls salat er altid godt, specielt hvis man kan få den rigtig frisk. Jeg køber ved vejboder hvor man køber en hel stok!. Denne salat har jeg valgt at tilberede med bl.a tørret mango og dressingen er rørt med lidt mango chilli. Salaten passer godt til et stykke kød eller grillet fisk og spiser man ikke kød/fisk – så er den dejlig mættende med et godt stykke brød til f.eks. valnødde boller – du finder en opskrift valnødder boller et andet sted på bloggen.

Du skal til  2 personer bruge ca.:

2-3 blade grønkål

1 æble

tørret god mango – eller frisk mango – jeg brugte tørret ca. 3/4 dl

valnødder groft hakket ca. 1/2 dl

mango chilli sauce

valnødde olie

citronsaft

dijonsennep

honning

salt og peber

Skyl og tør grønkål – fjern den grove stængel. Har du food processor kan du køre pulse et par gange – pas på det ikke bliver for fint – du kan nemt hakke det groft med en skarp kniv. Bland grønkål, med æble og mango.

Rør en dressing af lidt mango chillisauce, valnødde olie, citron saft, lidt dijon sennep, lidt honning, salt og peber. Dressingen skal have lidt syre men med sødme – smag dig frem.

Kom dressingen over kålen pynt anret og pynt med valnødder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *