Hovedretter13/01-2018 af Dorthe Anneberg

Grillstegte tunbøffer.

Tun bøffer på grill.

Måske du selvom det er koldt har mulighed for at tænde op i grillen – hvis ikke så kan tun bøfferne her alternativt steges på en grill pande eller på alm. pande med lidt smør.

Det er rigtig nemt – og er man heldig at finde tun fra yellow fin tuna – så er det bare godt. Anden tun kan bruges!! Tun er bare så godt – man skal blot passe på med stege tid.

Jeg syntes at grill er godt at stege tun på fordi man kan opnå høj varme, der gør det nemt at styre stegetid. Jeg valgte her at marinere bøfferne.

Du skal i al sin enkelhed bruge til 4 personer,

4 tun bøffer

japansk soya

sorte og hvide sesamfrø

wasabi

mayonaise og evt. lidt græsk yoghurt

wakame salat

 

Kom bøfferne i et fad.

Kom marinade, som er rørt med japansk soya sorte og hvide sesamfrø over bøfferne, vend dem rundt og fordel marinaden. Lad dem stå et par timer i køleskab.

Steg dem 2 min på hver side (selvfølgelig afhænger stegetid af tykkelse) de skal være røde inden i. Grillen skal være drøn varm. Jeg krydre ikke med salt og peber – det sætter jeg på bordet!!

Server med mayonaise rørt med wasabi – syntes du det er for tungt så tilsæt lidt græsk yoghurt, smag til med salt og peber. Wakame salat passer også godt til og så kogte ris og evt. en skål salat!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *