diverse12/03-2018 af Dorthe Anneberg

Gratinerede grønne figner.

Gratinerede grønne figner med hasselnødder.

Denne opskrift har jeg ikke brugt i mange år det er en fejl! Jeg har med relativ pæn håndskrift skrevet den, på skriften og måden den er arkiveret på må det være i slut 70’erne! Jeg har skrevet evt. til fasan. Jeg brugte til dyrefilet – men retten kan bestemt bruges til andet kød!! Eller som en vegatarret. Jeg har justeret lidt i den oprindelige opskrift – men den er jo også skrevet for snart 40 år siden.

Du skal til 4 pers. bruge

1 ds grønne figner

50 g smør

1 dl piskefløde

1-2 spsk citronsaft

1-2 spsk cognac eller portvin

50 g hasselnødder

lidt mere portvin eller blot vand – jeg havde en sjat hvid portvin.

Smørret smeltes og koges sammen med ca. 1,5 til 2 dl figensaft. Fløde tilsættes og blandingen koges godt igennem. Der smages til med citronsaft og cognac.

Sæt fignerne pænt i et ildfast fad og hæld saucen over. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.

Hasselnødderne koges i lidt portvin eller vand i ca. 5 min. Afkøl og tør dem af. Hak dem groft og kom dem på fignerne inden servering.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *