Hovedretter27/02-2018 af Dorthe Anneberg

Gratin – her med torsk og hummer!

Gratin med torsk og hummer og grøntsager.

Gratin minder mig om barndom – det er godt og nemt, at tilberede.

I lange perioder har jeg næsten overset gratin, men sad vidst og faldt lidt i staver over nogle gamle opskrifter.

Jeg vidste middagen skulle bestå af lidt rester og derfor var det oplagt, at tilberede en gratin.

Min opskrift her er tænkt som inspiration, du kan skifte ingredienser ud og du kan tilberede den helt vegetarisk, det kommer helt an på hvad du har lyst til og hvad du måske har af rester.

Om du vil tilberede i et større ovnfast fad eller 2 mindre må afhænge af hvad du har skål. Jeg har til 2 personer brugt følgende:

en rest bagt torsk ca. 100 g

1 lille hummer

lidt kogt broccoli

lidt små ærter kogte

3 æg

1 dl mælk

1 dl fløde

smør ca. 30-40 g

ca. 3 spsk mel

salt og peber

muskatnød

1 -1,5  dl reven ost – jeg havde en rest gammel knas fra arla unika og lidt parmesan

smør og rasp til form(e)

Smør stort fad eller 2 mindre fade med smør. Kom rasp i og hæld overskydende rasp ud.

Skær fisk og hummer i mindre stykker. Del brocolli i små buketter.

Smelt smør i en gryde, pisk mel i og pisk med mælk og fløde, så du har en tyk og jævn opbagning. Tag fra varmen. Afkøl lidt. Pisk æggeblommerne i. Kom også et par skefulde reven ost i og reven muskat nød – salt og peber.

Pisk æggehvider stive hvide og luftige men ikke helt ‘hårde’. Vend dem i opbagningen og rør godt rundt.

Fordel fyld i fadene og kom dejen over. Drys med reven ost på toppen.

Bag i oven i ca. 50 min ved ca. 170 grader. Server evt. med lidt smør til.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *