diverse04/10-2017 af Dorthe Anneberg

Græskar humus

Græskar humus

Jeg er rigtig glad for humus specielt syntes jeg avokado humus er rigtig godt.  Det finder du opskriften på i et andet opslag. Jeg tænkte at græskar som lige nu sælges overalt ville være godt i humus. Det skulle prøves det blev og det er ikke sidste gang det skal tilberedes. Det er blidt i smagen og er godt som tilbehør, men også godt på et stykke smørrebrød f.eks en tomatmad.

Du skal bruge – (en relativ stor portion)!

400 g kikærter

200 g græskar

2 spsk tahin

citron

1/2 -3/4 dl olivenolie

citron

1-2 fed hvidløg – kan udelades

evt ristede kikærter til pynt

Man kan godt bruge kikærter fra dåse, men jeg syntes dem man selv ligger i blød og koger er meget bedre – de lægges i blød i ca. 12. timer og koges i ca. 30 min. husk at gemme noget af kogevandet til humusen.

Skræl et stykke græskar og skær i mindre stykker, kom dem på bagepapir og dryp lidt olie og drys med salt, bag i ovnen ved 200 g ca. 20 min alt efter hvor store stykkerne er. Mærk om de er møre afkøl. Du kan sammen med græskarerne komme en håndfuld kogte kikærter som også har fået lidt olie og salt – du skal blot tage dem ud når de er ved at blive brune -ca. 15 min. De er gode til pynt.

De kolde kikærter – hvidløg tahin blendes – tilsæt citronsaft, olivenolie – blend og tilsæt evt væde, det vand du har kogt kikærterne i – så du har en jævn masse, til sæt så de kolde græskar og blend igen – smag til med salt og peber. Anret og pynt med de ristede kikærter og evt lidt reven græskar. Den humus er mild og smager godt som til behør til f.eks. fisk men også på et stykke smørrebrød med f.eks tomat er den god.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *