brød og kager24/07-2018 af Dorthe Anneberg

Galette med nektariner og jordbær

Galette med nektariner og jordbær

Denne kage med mørdej hvori der er hakkede pekan nødder og fyld af jordbær og nektariner. Den kan serveres den med flødeskum og butterscotch og smager så fantastisk i al sin enkelhed. Den er nemt bagt og da den netop ikke skal se al for fin ud, så er der ikke meget arbejde med detaljer.

Du skal til en kage bruge:

250 g mel jeg bruge ølandshvede

100 g pekan nødder

100 g flormelis

1 knivspids salt

150 g smør

1 æg

1-2 spsk vand

2-3 nektariner – modne

ca. 200 g jordbær

lidt citron saft

2 spsk brun farin

2 spsk maizena

1 æg sammenpisket

Kom pekan nødder i foodprocessor og mal dem. Tilsæt mel og flormelis, salt kør kort så det er blandet, tilsæt smør og kør så smørret er smuldret!

Tilsæt så æg og kør ganske kort og tilsæt vand og igen kør ganske kort – din dej skulle nu hænge sammen – kom den ud på et stykke husholdning film. Saml dejen og klap den flad.

Læg den i køleskab i en times tid. Du kan også lave dejen dagen dør du skal bage.

Når du skal bage så skær nektariner i grove tern og kom dem i en skål – del jordbærerne i kvarte og kom de i skålen til nektariner, tilsæt citronsaft, farin og maizena vend forsigtigt rundt.

Rul dejen ud mellem to stykker bage papir vend og drys godt med mel så er den nem at rulle ud forsøg at få den rund. Træk bagepapir med den udrullede dej over på bageplade. Læg jordbær og nektarinblandigen midt på dejen, top lidt op , således at du har ca. 5-7 cm hvor der ikke er fyld på. Fold så dejen ind mod midten. Pensl kanten med sammen pisket æg. Bag kagen i ca. 40 min ved 200 grader – bagetiden afhænger lidt af hvor tyk din dej er rullet ud – tjek at den er fin gylden.

Afkøl og drys med sigtet flormelis og pynt evt med lidt mynte eller citronmelisse.

Smager godt med fløde skum og butter scotch sauce.

Den tilberedes således

60 g smør

100-120 g farin

1 1/4 dl piskefløde

1/2 tsk citronsaft

1/2 tsk vanilje ekstrakt

1 knivspids salt.

Smelt smør uden det bruner tilsæt farin og lad det smelte, til sæt citronsaft, vanilje, salt og fløde, pisk godt igennem så du har en tyk ’sauce’ – tag gryden af varmen og pisk godt igennem. Kom det i en lille skål – det skal være stuetemperatur ved servering – da det skal være flydende.

God fornøjelse og tak fordi du læste med

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *