brød og kager28/08-2017 af Dorthe Anneberg

Fuldkornskiks med masser af kerne!

Fuldkorns kiks

Måske er jeg en dårlig fotograf og måske er disse kiks ikke særlige fotogene! Men det skal ikke afholde en fra at bage dem. De smager af noget – de er gode til en snack de er gode til lidt ost, de er gode til en kop the. De kan knuses og bruges som bund i cheesecake eller i en key lime pie.

Du skal bruge:

220 g fuldkorns hvedemel – jeg brugte ølandshvede

40 g solsikkekerner

40 g ristede hasselnødde kerner

25 g græskarkerner

25 g sesamfrø

2 tsk salt – jeg bruger sydesalt

1,5 dl vand

11/2 spsk flydende honning eller anden sirup

2 spsk olie – det kan være olienolie men så skal det være en let ellers en nødde olie.

Kom alle de tørre ingredienser i foodprocessor eller blender. ‘Kør’ det til mel. Kom i skål og tilsæt vand, olie og honning, bland godt sammen så du har en dejlig glat dej, juster evt med lidt mere mel hvis nødvendigt.

Pak dejen ind i film og læg den i køleskab. Dejen har rigtig godt af at hvile, gerne natten over. Men skal det gå hurtigt så kan den bages efter 1/2 time.

Når du skal bage, så skal  dejen rulles ud på et meldrysset bord eller mellem 2 stykker bagepapir. Skær dejen i 3 stykker. Rul så tyndt som muligt -husk lidt mel så dejen ikke hænger fast. Udstik kiks eller skær med en kniv eller pizza skærer den form du ønsker kiksene. Bag dem ved 175 grader i ca. 15-20 min – tjek undervejs og vend evt. pladen 180 grader efter 10 min så de bliver ens bagt. Afkøl – de er dejlig sprøde!!

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *