Hovedretter23/12-2016 af Dorthe Anneberg

Frisk salat den 23. dec!

Julesalat med appelsin og pigeon æble

Lige her mit i al travlheden og lige inden den store julemiddag i morgen! Så er denne salat godt tilbehør til aftenens middag. Eller den er god i juledagene!- Denne salat fik vi altid til de store middage om vinteren i mit barndomshjem – dog har jeg valgt at komme granatæble i, det gjorde min mor ikke.

img_4406-2

2-3 hoveder julesalat

2 appelsiner

3 pigeon æbler

1/2 granat æble

Dressing

lidt god æble eddike

olivenolie gerne med citron eller grapefrugt

evt. lidt citronsaft.

Skyld salat og skær i skiver – del – tilsæt appelsiner som er skåret i små tern uden noget hvidt. Skær æblerne i små tern – de skal ikke skrælles. Tag kerner ud af granatæble og tilsæt.

Rør dessing og hæld over.

Kan evt pyntes med honning ristede valnødder eller pekan nødder.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *