brød og kager04/04-2018 af Dorthe Anneberg

Forårskage hvid chokolade, citronfromage og lakrids

Forårkage med bunde af hvid chokolade og lakrids  lagt sammen med citronfromage.

Denne kage er tilberedt efter inspiration af  ‘Becauseitmatters’. Jeg har tilberedt den flere gange både som 1 stor kage – 2 lidt mindre og sidste gang som små naked kager. Den smager dejligt frisk af citron, og bundene med hvid chokolade og lakrids giver god smag. Opskriften her rækker til ca. 10 pers.

Til bundene skal du bruge

180 g hvid chokolade, jeg bruger valrhona

160 g  smør

160 g lys rørsukker

Kornene af 1 stang vanille

6 økologiske æggeblommer

6 økologiske æggehvider

120 g mel

1 tsk bagepulver

Skal af 1 økologisk citron

2 tsk lakridspulver

Chokoladen skæres i mindre stykker og smeltes i vandbad.

Pisk æggehviderne stive og bland dem gradvist med halvdelen af sukkeret.

I en anden skål piskes smør, resterende sukker og kornene af vanillestangen, hvidt og cremet. Tilsæt lakridspulver og citronskal. Æggeblommerne røres i smørblandingen en for en.

Rør den smeltede chokolade i smørcremen.

Æggehviderne vendes i smørcremen og til sidst sigtes mel og bagepulver i dejen, som vendes sammen.

Hæld dejen i en smurt springform 22 cm og bag den i ovnen ved 170 grader i ca 50 minutter.

Lad bunden køle helt af. Du kan med fordel bage dem dagen før du skal bruge dem – jeg valgte at stikke små runde kager ud med en cylinderform- jeg valgte at dele i 2, næste gang vil jeg dele i 3.  Skal du bage en hel kage – så skal bunden dele i 3.

Til citronfromagen skal du bruge

Kornene af 1 vanillestang

100 g rørsukker

3 hele æg

Fintrevet citronskal af 1 økologisk citron

4 blade husblas, udblødt i koldt vand og smeltet i vandbad

Saft af 2 økologiske citroner

2 1/2 dl piskefløde pisket til skum

Pisk en luftig æggesnaps af sukker, vanillekorn og de hele æg.

Tilsæt citronskal og -juice og pisk det i æggesnapsen.

Rør et par spsk af æggesnapsblandingen i den smeltede husblas, så den ikke bliver til gummi. Rør derefter hele husblasblandingen i æggemassen.

Til sidst vendes flødeskummet i fromagen.

Så skal kagen bygges op. I de små forme eller i en springform kommer du bageplast i begge tilfælde du lægger en bund nederst og har du 3 bunde så lægger du 1/2 dele af citronfromagen på – en bund og den resterende del af  citronfromage. Jeg skulle kun bruge et mindre antal, så jeg valgte at fryse noget af bunden og så tilberede små kager og der blev så til en ekstra skål citronfromage.

Jeg har valgt at pynte med double fløde – fløde 50% som jeg pisker let og har sprøjtet på toppen – det kunne lige så godt være rigtig flødeskum. Hvis kagen skal bruges som påske kage kan man pynte med små påskeæg.

Tak fordi du læste med og god fornøjelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *