Hovedretter15/02-2018 af Dorthe Anneberg

Fiskefad – torsk gratineret med chia frø og parmesan.

Fiskefad – torskefilet gratineret med chia frø og parmesan.

Ofte når jeg tilbereder mad, så kigger jeg lidt på hvad der er i køleskabets grønsagskuffe, og finder ud hvad er godt tilbehør til det kød eller fisk som jeg har bestemt skal være aftenens måltid.  Eller om det bare skal være en vegetarret. Jeg stod med en torskefilet og kunne ikke bestemme mig  til hvordan den skulle tilberedes.

Som ofte havde jeg  en længere snak med min søster, vi talte bl.a om at hun havde fået fisk fra Skagenfood, hvor hun fortalte, at hun ikke havde det der skulle bruges i den vedlagte opskrift.  Det havde jeg heller ikke men jeg fik inspiration til denne ret – som også blev middagsret hos min søster dog med en anden fisk! Det smagte så godt, så jeg vil videre give opskriften og grøntsager kan skiftes ud med andre og hvidløg eller andre krydderier kan tilsættes. Jeg serverede små kogte smørstegte kartofler til.

Du skal til 2-3 personer bruge

ca. 500 g torske filet

1 porre

3-4 gulerøder

2 tsk karry – brug en god kvalitet med masser af smag

1 dl fløde

1 spsk chia frø

3 spsk reven parmesan ost

evt. lidt citron saft

3 spsk

evt purløg til pynt

smør til at stege i

Drys torske filet med lidt salt en times tid før du skal bruge den.

Rens porre og skær i skiver. Skræl gulerødder og skær i skiver. Smør et ildfast fad med smør.

Kom en god klat smør på panden – varm op og tilsæt karry – lad det lige bruse op så karry udvikler smag. Tilsæt gulerødder og porre, sauter i nogle minutter – tilsæt så fløde og kog igennem et par minutter. Smag til med salt peber og evt lidt citronsaft.

Tør torske filet og skær i 3 stykker og læg dem i det smurte fad. Kom peber på. Kom flødeblandingen over. Drys med chia frø og til sidst parmesan. Sæt i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min.

Klip lidt purløg over og server.

Tak fordi du læste med og god fornøjelse.

 1. Annika siger:

  Lækkert, man kan skifte alle grøntsager ud med det man har i grøntsagsskuffen ( = ingen madspild og tilmed Økonomisk ) Så ville jeg brænde karryen af på en tør pande først, der frigiver den mere smag😉

  1. Dorthe Anneberg siger:

   Hej Annika
   Tak for din kommentar – ja stort set alle grønsager kan bruges – jeg har tilberedt me grønne bønner, netop en rest – det var også godt. Din kommentar omkring karryen tager jeg til mig og er enig.
   Mange hilsner
   Dorthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *