diverse16/12-2016 af Dorthe Anneberg

Enkelte julegodter uden chia frø!

Den sidste weekend inden jul nærmer sig – der er gang i planlægning hos mange – julegave indkøb, mad indkøb, opgaverne på job som også skal nåes inden julefreden kan sænke sig!

Her er et par enkelte forslag til et nemme og lækre julegodter som kan nydes i en tiltrængt pause eller hvis der lige skal inviteres til lidt julehygge!!

img_4313

 

Trøfler med orange smag

Jeg har hentet inspiration fra flere – der findes rigtig mange gode opskrifter men med nedenstående blev resultatet rigtig godt!! det er meget enkelt at tilberede trøfler!!

200 g mørk chokolade 70 % – jeg brugte Valrhona

1 dl frisk fløde

2 spks kokosolie

reven skal fra en økologisk appelsin

kakaopulver – jeg brugte Varlhona

Hak chokolade, kom det i skål med kokosolie. Varm fløden op til kogepunktet – hæld over chokolade, rør godt indtil chokoladen er smeltet. Hvis man ikke kan få de sidste klumper ud, så varm forsigtig over vandbad , når man har en ensartet masse, så lad stå lidt ca. 10 – 20 min, tilsæt den revne appelsinskal. Hæld chokolade blandning  op i en firkantet form der er foret med bagepapir – stil på køl mindst et par timer gerne natten over.  Skær here chokolademassen i tern – vend i kakao. Opbevares i lufttæt dåse i køleskab.

 

Marcipankugler med kirsebær og rom

200 g god marcipan

15-15 syltede kirsebær amareana

1/2- dl kirsebærvin – jeg bruger en god af slagsen fra Frederiksdal

lidt mørk rom kan udelades

100 -150 g mørk chokolade til overtræk
Hak kirsebærene fint – ælt marcipanen med de hakkede kirsebær, kirsebærvin og rom. Massen skal være lind så den er til at arbejde med,  juster med kirsebærvin – man kan også bruge lagen fra kirsebærerne.Denbliver så lidt sødere i smagen.

Lad massen hvile, evt. i køleskab i en lille time. Tril små kugler og vend disse i den smeltede chokolade. Det gøres nemmest med 2 gafler. Jeg har pyntet med tørret rosenblade.

God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *