brød og kager27/05-2017 af Dorthe Anneberg

Den store kage – Torta Corleone!

Lagekage som i Godfather – Torte Corleone.

fullsizeoutput_1155

Filmen Godfather kom i 1972 – og siden er den af mange af os, set flere gange – der er mange scener som er værd, at huske – jeg har en favorit scene nemlig – Enzo the baker der kommer med en fantastisk fødselsdagskage. Egentlig tænkte jeg ikke dengang på, at det var en kage der skulle bages af mig – men jeg tro i slut 80’erne – så var der et par danske konditorer som havde lavet kagen – der var en lille notis i BT herom- jeg rev en lille lap ud – tænkte der måtte være en anledning! Jeg har så nogle gange på min mands fødselsdag kreeret kagen og fortolket lidt på men – men farverne er som de italienske flag – da jeg bager med fuldkorn så har jeg valgt til  robuste bunde jeg laver faktisk 2 slags – den tungste i bunden – og så 3 lidt lettere! 3 fromager/mousser – Lime/melon – hvidchokolade/fløde og Hindbær! – Jeg er ikke så dygtig til detaljerne min kager vil altid have en lille skævhed over sig – nok fordi jeg som person også har lidt kanter!! Smagen er i top!

Til bund et den der skal lige i bunden – skal du bruge

2 æg

50 g sukker

30 g fuldkorns mel

20 g hasselnødde mel – du blender blot mandler

1 lille tsk fuld bagepulver (3-4 g)

Æg og sukker piskes stift og luftig  – mel, hasselnødde mel og bagepulver blandes og vendes i æggemassen. Dejen kommes i en springform -Jeg har en silverwood form- hvor jeg kan lave inddelinger – så jeg havde valgt, at lave en firkantet form. Bages i 15-20 min ved god varme 200 g – tjek under vejs.

Til de lidt lysere lettere  bunde,  brugte jeg

5 æg

150 g sukker

75 g hvede mel

25 g fuldkorns hvedemel

5o g hasselnødde mel

2 tsk fuld bagepulver – (10 g)

fremgangs måde som ovenfor – bagetiden ca. 20 – 25 min. – bunden afkøles og deles i 3.

  1. 1/4 piskefløde piske til flødeskum til sæt reven skal af en økologisk lime – ca. 3 cl lime saft og ca. 3 cl pisang ambon -melonlikør – måske lidt mere!! 3 blade husblas – hvis du syntes den skal være lidt mere grøn kan du tilsætte lidt frugtfarve – det gjorde jeg. Opløs husblas i koldt vand – smelt og tilsæt lime og likør tilsæt dette til flødeskummet sammen med den revne limeskal.
  2. 1/4 piskefløde – 100g hvid chokolade. Varm fløde til lige før kogepunket – hæld den over chokoladen – rør hele tiden så chokoladen er smeltet – afkøl helt – sæt i køleskabet – må gerne stå natten over. Pisk til creme.
  3.  1/4 dl piskefløde – 150 g frosne hindbær – 25 g flormelis – 3 blade husblas – 5 cl hindbær likør – det kunne jeg så ikke få i år – så jeg brugte grandmanier. – Pisk fløden til skum – blend hindbær med flormelis – vend i flødeskum.  – smelt husblas og tilsæt likør – vend i fløde skum – her skal du passe på – da flødeskummet er koldt – så er det nemt at lave ulykker med husblasen – men tynd tråle og vend forsigtig – så lykkes det!!!

Kagen samles – bund et lægges i bunden af fadet – sæt springforms randen uden om så du kan styre kagen! – dryp bunden med rom eller anden spiritus – kom melon moussen på læg lys bund på – dryp med rom – læg hvid chokolademousse på – endnu lys bund og dryppet med rom og så hindbærmousse afslut med en lys bund – det kan nemt laves dagen i forvejen – kagen har godt af at sætte sig.

Jeg valgte at bruge flødeskum til at dække kagen – Godfather ville nok have foretrukket marcipan!! Men min mand syntes bedst om flødeskum!! – pyndt med hindbær.

 

 

 

img_0752

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *