brød og kager15/04-2017 af Dorthe Anneberg

De sprødste småkager!!

img_7297

Sprøde småkager

Disse småkager er så gode som basis – de er super sprøde, de er nemme at bage, dejen kan opbevares i fryseren!  Småkager smager bare bedst når de er friskbagte til kaffen eller teen.

Jeg laver derfor altid en stor portion – man kan variere fyldet – alt efter årstid eller hvad der er i kageskuffen eller hvad man nu lige har lyst til!

Til den portion jeg netop har tilberedt har jeg brugt følgende:

600 g fulkornshvedmel

3 tsk vaniljesukker

600 g smør – blødt

300 g sukker – rørsukker

300 g farin

2 hele æg

‘fyld’

200 g grofthakket mørk chokolade

100 g grofthakket hvid chokolade

150 g hakkede pekannødder

100 g hakkede pistacenødder (usaltede)

Mel og vaniljesukker sigtes sammen. Smøret røres i melet -æg og sukker piskes sammen, så det er hvidt og luftigt.  Det kommes i melblanding og samles så man har en fast dej – chokolade og nødder tilsættes. Dejen deles i 6 – 7 klumper, som trilles til pølser på ca. 3-4 cm i diameter – de pakkes i husholdningsfilm og fryses.

Når de skal bages tages de blot ud og skær dem i skiver – ca. 1/2 cm tykkelse, gør det inden de er tøet helt op, så er det nemt. Placer dem på bagepapir og bag dem ved 180 g i ca. 10 min – tjek undervejs de skal være fine lysebrune!

God fornøjelse og tak fordi du læste med

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *