brød og kager10/07-2017 af Dorthe Anneberg

Cookies eller bare småkager med rug og chokolade!

Cookies.

Småkager er altid godt og det rigtig gode er, at man kan bage en større portion og så komme dej i fryser!

Jeg forsøger hele tiden, at arbejde med fuldkornsmel istedet for de meget forarbejdet mel typer – i disse cookies har jeg alene brugt rugmel, man kan også bruge halvt rug og halvt hvedmel.

Disse cookies er bare super sprøde og god smag – hvis man vil tilberede dem som rigtig cookies, så kan man vælge at tilberede dem store, således at der af portionen her vil være til ca. 24 kager – jeg bager dog mindre og jeg får ca. det dobbelte antal ud af denne portion.

Du skal bruge følgende:

125 g smør

75 g rørsukker

120 g kokossukker (farin kan også bruges – men smagen i kokossukker er bare rigtig god)

1 æg

1/2 tsk natron

1/2 tsk salt – jeg bruger flagesalt

100 g hakket chokolade -jeg bruger 70 %

50 g mandler, groft hakket

150 g rugmel

50 g tranebær, hakket

Bland smør, sukker – begge slags og rør det godt sammen, rør så ægget i. Rør til massen er jævn. Bland resten af ingredienserne i.  Sæt kagerne af på en bageplade med bagepapir. Brug en teske, hvis du vil lave dem større brug en spiseske. De må ikke stå for tæt, da de flyder ud. Bag dem ved 180 g i ca. 12 min – tjek ved 10 – og måske de skal have 15, det kommer lidt an på størrelse. Afkøl og komme dem i lufttæt beholder.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *