Hovedretter29/05-2017 af Dorthe Anneberg

Coleslaw – så godt til grillretterne!

Coleslaw!

img_0598

Coleslaw er måske ofte forbundet med pulled pork – men jeg syntes det er en af de gode salater til grill maden – den kan laves på forhånd og den kan holde og ikke mindst så mætter den. Min her burde være pyntet med persille men det havde jeg så ikke!!! Der er mange måde, at lave coleslaw på – jeg syntes denne er den bedste – den kommer efter inspiration fra Gastromand!

Du skal bruge følgende:

ca. 1 kg hvidkål – man kan altså sagtens bruge andre kål typer – rød spidskål og hvid spiskål er rigtig gode bud.

4-6 gode gulerødder med god smag

Snit evt på foodprocessor kålen fint og riv gulerødder – bland det i en stor skål.

Lav så en marinade af:

2 spsk dijon sennep tilsat 1 tsk honning

1 dl risvinseddike eller æblecidereddike er rigtig gode men alm eddike kan også bruges,

2 tsk sellerisalt eller blot alm salt men kryddersaltet giver god smag

2 spsk sukker

1 tsk stødt spidskommen

Peber

Rør marinaden sammen og hæld den over kålen og gulerødder – bland det godt – kom det i en stor frysepose som du sætter i køleskabet mindst 1 time – vend rundt et par gange.

Du skal til dressingen bruge:

2 dl 10% græsk yoghurt eller cremefraiche

2 dl mayonaise det bedste er selvfølgelig en hjemmerørt men du kan også bruge en god købe mayonaise det skal ikke være light.

salt og peber

2-3 tsk. sukker

Rør dressingen sammen – den skal lige smage let sødt men ikke sød sød!!

Tag kålen ud af køleskabet – klip et lille hjørne i plastik posen og tryk væden ud, derefter kommer du kålblandingen i dressingen og vend rundt lige før servering – pynt evt med hakket persille.

God fornøjelse og tak fordi du læste med

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *