Desserter25/04-2018 af Dorthe Anneberg

Chokolademoussekage med rom (glutenfri)

Chokolademoussekage med rom – uden mel

Jeg ville bage en dessertkage – kunne ikke finde min opskrift, men istedet kiggede jeg lidt på opslag billeder og besluttede mig for, at bage denne som er et mix af flere opskrifter med inspiration af kagen Gateau Marcel, som er kreeret af  Michel Michaud. Jeg har valgt at give smag af rom og give chokoladebunden en lidt kraftigere smag af chokolade, jeg har tilsat kakao – husk det skal være rene kakaobønne ikke noget hvor der er tilsat sukker. Kagen fremstår naked.

Du skal til den bagte kage bruge

125 g smør

200 chokolade

4 æg

100 g sukker

50 g kakaopulver

2 tsk flydende vanilje

1/2 dl rom

Moussen skal du bruge

2 æg

100 g sukker

100 g chokolade

100 g smør

2 spsk rom

evt. frisk hindbær til pynt

Smør og chokolade smeltes i en gryde ved svag varme. Æg og sukker piskes lyst og skummende, tilsæt kakao til æggemassen. Ligesom vaniljeessens og rom tilsættes.

Den smeltede chokolade og smørblanding vendes godt i æggemassen.

Smør en springform ca. 22 cm godt med smør og kom dejen i – bag den ved 180 grader i ca. 25 min – den må ikke være overbagt – mærk på kagen efter 20 min om den lige giver efter og om den slipper kanterne. Afkøl.

Tilbered moussen, smelt smør og chokolade. Del æg i blommer og hvider. Pisk æggeblommer med sukker så det er lyst og skummende, tilsæt rom og chokolade/smørblandingen – den må ikke være for varm, så lad den evt stå lidt iden du kommer den i. Pisk hviderne stive og vend dem i massen.

Sæt chokolade kagen på et kage fad – kom evt kage plast omkring og så springformen som støtte. Hæld chokolademoussen på, afkøl nogle timer, kan med fordel tilberedes dagen før. Pynt evt med friske hindbær.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *