brød og kager29/04-2017 af Dorthe Anneberg

Chokoladekage med rismel og pyntet med jordbær!

Chokoladekage.

img_7452

Denne chokoladekage vender jeg tilbage til hvert eneste forår! Jeg syntes det er her den passer rigtig godt. Nogen af os er lige begyndt, at tilberede desserter med rabarber som er dejlige. Rabarberne er helt skønne her i slutningen af april – jeg syntes rabarber er noget af det bedste man kan få! Men der er nu altså også noget ved chokolade og selvom de danske jordbær ikke er her endnu (måske man kan opdrive et dansk bær fra drivhus) – jeg syntes at man med kagen her godt kan bruge de udenlandske bær og det er faktisk muligt, at finde nogen der har lidt smag!.

Jeg har købt en bageform fra silverwood, den er absolut genial – specielt hvis man vil bage lidt større portioner – det valgte jeg at gør med chokoladekagen og da jeg var igang med at planlægge et par gæstemiddage, så valgte jeg at gøre det nemt for mig selv, desserten kunne godt være den samme. Men det skal selvfølgelig ikke se ud som om nogen gæster kommer til middag og får rester! Derfor er silverwood formen genial, at man kan bage i flere størrelser. På billedet ovenfor viser jeg en kage til 4!.

Sidst i opslaget kan du se form og 2 kagestørrelser (faktisk bagte jeg 3!) den trejde var dog meget lille og var blot en smagsprøve om kagen nu også var som jeg syntes – det var den!!.

Jeg har tilpasset opskriften så den passer til en springform på 24 cm. (jeg havde en 1/3 mere til de 2-3 kager jeg bagte!) – Man kan nemt bage stor portion hvis den skal bruges til fest hvor der er mange!

Ingredienser

250 mørk chokolade – jeg bruger 70 procent god chokolade jeg brugte her Valrhona.

125 g smør

225 g sukker

1/2 tsk kanel

21/2 spsk fuldkornsrismel

5 æg – delt i blommer og hvider.

Beklæd formen med bagepapir eller smør den godt. Smelt chokolade sammen med smør. Rør sukker og kanel i – afkøl lidt – rør så rismel og en æggeblomme ad gangen i kagen. Pisk hviderne stive og vend dem i dejen. Kom dejen i formen og bag ved 175 grader i ca. 30-35 min. Afkøl kagen helt før den sættes på fad.

Pynt

1/4 l piskefløde

100 g hvid chokolade

Den hvide chokolade skal smeltes – det gør du ved at varme fløden op og hæld den over chokoladen rør godt rundt – stil i køleskab – gerne til næste dag – den skal være helt kold. Pisk så chokoladefløden stiv, kom i sprøjtepose og pynt kagen. Pynt lige før servering med jordbær.

fullsizeoutput_fb0 img_7450

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *