brød og kager12/09-2017 af Dorthe Anneberg

Chokolade-nøddekager – småkager

Chokolade nøddesmåkager

Disse småkager er bagt efter en opskrift jeg har fundet i mors kogebog. Min mor har mange opskrifter – nogen som kun blev tilberedt en gang imellem og andre som blev gentaget. Disse småkager stammer fra en af min mors veninder. Jeg husker tydeligt smagen og det er med gode minder, så derfor skulle de tilberedes. Dog syntes jeg at erindre, at min mors kager lidt mere som toppe. Men smagen i disse den er bare god og de er super sprøde. De holder fint i tætsluttet dåse – det er en relativ stor portion, sådan var det på landet, i min barndom – der skulle være noget i kagedåserne!!

Jeg har næsten fulgt min mors opskrift men reduceret lidt i sukkermængden.

Du skal bruge: Ca. 100 stk

250 g smør – stuetemperatur

225 g sukker

225 g farin – mørk

2 æg

400 g mel

2 tsk natron

2 knivspids salt

250 g chokolade mørk god chokolade, jeg bruger 70 % – man kan lege lidt med smagen, ved at bruge f.eks. chokolade med appelsin smag. Chokoladen hakkes groft.

2 kopper  nøddekerner står der i opskriften – jeg brugte 150 g hasselnøddekerner som jeg havde ristet og afskallet – ca. 8 -10 min i ovnen ved 175 g. Nøddekerner hakkes groft.

Smør piskes luftigt med de to slags sukker – æg tilsættes et af gangen og der piskes mellem hver. Mel blandes med natron og salt og røres i dejen – til sidst tilsættes det hakkede chokolade og de hakkede nøddekerner.

Dejen sættes med to tsk på bagepapir de skal ca. have størrelse som en valnød – der skal være lidt plads mellem hver da de løber lidt ud. Du kan også hvis du syntes det er nemmere komme mel i håndfladerne, trille kugler som du så sætter på plade og giver et let tryk.

De skal bages ved svag varme 140 grader i ca. 30 min.

Afkøles og kommes i kagedåser!!

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *