Desserter22/02-2018 af Dorthe Anneberg

Cheesecake med havtorn på nødde praline bund

Cheesecake med havtorn – New York style!

Kan du lide bagt cheese cake og kan du lide havtorn? Ja det kan jeg og da jeg netop havde tilberedt havtorn sirup, så var det oplagt at tilberede denne kage! – Du kan finde opskrift på havtorn på bloggen. Men du kan også købe havtorn sirup. – Og selvfølgelig kan man ændre smage med en anden frugt sirup.

I stedet for den traditionelle bund, har jeg valgt at tilberede en nødde bund – det passer rigtig godt i smagen til både ostemassen men også til havtornen. Kagen er måske ikke så smuk men i al sin enkelhed så har den en rigtig god smag.

Du skal til en kage bruge:

200 g nødderkerner. Jeg brugte 150 g hasselnødder og 40 g saltede pistacie nødder.

25-40 g smør

400 g flødeost – fuldfed

250 g mascapone

3 store æg

100 g sukker

1 havtorn sirup

1 tsk vanilje – jeg brugte fyldende

Rist hasselnødderne i ovnen ved 175 g i ca. 10 min – afkøl dem og gnid skallerne af.

Smelt smør i en lille gryde. Kom hasselnødder og pistacie nødder i foodprocessor og blend dem – tilsæt det smeltede smør så du har en jævn masse. Kom massen i en springform 24 cm, som du har beklædt med bagepapir. Jeg kommer bagepapir i bunden og smører siderne med smør.

Kom flødeost, mascapone og sukker i en røreskål – pisk igennem tilsæt æg – et af gangen, tilsidst tilsætter du havtorn sirup og vanilje. Hvis din havtorn sirup er meget sød – kan du spare på sukker – og hvis din sirup  er  kraftig i smag så er 75 cl måske nok – smag dig lidt frem. Dejen er relativ tynd  eller flydende. Det skal den være!

Kom massen i springformen oven på nøddebunden. Så i ovnen ved 160 grader i ca. 40 – 50 min. Kagen skal være fast men ikke overbagt  – mærk på den i midten om den føles fast. Jeg bagte min i 50 min og det var måske 5 min for meget – tiden afhænger også af hvordan din ovn varmer. Kagen skal være gylden. Min kage var fin da den kom ud af ovnen men ved afkøling kom der et par revner og jeg antager at det er fordi den skulle have haft lidt mindre tid.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *