Forretter21/01-2018 af Dorthe Anneberg

Carpaccio af gule beder

Carpaccio af gule beder

De gule beder er så fine i smagen, så derfor er de velegnet til carpaccio. Jeg har valgt at marinere dem i nogle timer og serverer  med lidt gede ost, pistacie nødder og tranebær – dejlig forret eller som tilbebør.

Andre beder, som bolsjebeder eller rød beder kan bruges. Jeg vælger at tilberede rå. – Man kan bage dem, hvis man ikke er glad for den rå smag.

(pak i folie, i ovnen ved 180 grader i ca. 45-60 min, afkøl og skræl)

Du skal til 4 personer bruge

2 store gule beder

3-4 spsk asian vineddike

3-4 spsk olivenolie

100 g gedeost

lidt tørret tranebær –  kan udelades

lidt hakket saltet pistacie nødder, man kan også bruge ristede pinjekerner eller græskarkerner.

salt og peber

Bederne vaskes og skrælles – lad toppen sidde på. Skær meget tynde skiver  på mandolinjern – jeg har bl.a et keramisk mandolin jern der kan skære meget tynde skiver – pas på fingererne!!

Kom skiverne i et fad – kom riseddike og olivenolie over. Vend rundt – kom dem i en plastik pose eller lad dem blive i fadet – men husk så at vend dem rundt – læg i køleskab – min 2 timer.

Tag ud af køleskab – anret på tallerkener – kom lidt salt peber på og pynt med gedeost, tranebær og nødder – server.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *