Hovedretter20/04-2017 af Dorthe Anneberg

Cæsar salat med hjemmelavede croutoner!

Hjemmelavede croutoner

2 – 3 skiver daggammelt brød skær ca. 1 cm tykkelse – jeg brugte her  surdejs brød  bagt på Gotlandshvede.

skær det i tern – jeg syntes ikke det skal være ens tern, det skal se rustikt ud, du kan også rive det i passende stykker.

2 – 3 spsk olivenolie

flagesalt

evt. krydderi – jeg brugte ‘vegetables’ fra Spices – det kunne også være herbes de provences.

Kom brødtern og olivenolie i en plastik pose og ryst, så olien fordeles på brødet.

Kom så brødtern på en plade beklædt med bagepapir, drys med salt og evt. krydderi. Sæt i ovnen ved 200 grader i ca 15 min – vend brødtern en gang undervejs – de skal være gyldne.

 

img_7286

Cæsarsalat

Nogen af os fortsætter med kålsalaterne mens vi venter på de nye kartofler, danske asparges (som faktisk er her allerede) og alle de andre nye danske grønsager og salater! Men der skal også lidt forandring til, påsken er  slut -måske der har været lidt for mange frokoster, så der bare skal være et let måltid her er cæsarsalat genial – den kan være ganske let og den kan udvides med proteiner – i form af et stykke grillet kylling eller et stykke grillet fisk eller rejer!

Jeg har her valgt den klassiske version – romain salat med ansjoser!.

Dressing

2 økologiske citroner

1 fed hvidløg

6 ansjosfileter i olie

1 æggeblomme

salt

ca.  2- 3 dl olivenolie

høvlet eller revet parmesan  ca. 2 dl.

Af den ene citron rives skallen, som sammen med ansjoser og hvidløg stødes i morteren, så du har en tyk pasta. Tilsæt æggeblommen, lidt salt og lidt citron saft, rør godt rundt og tilsæt så lidt olivenolie, start med en dråbe af gangen rør godt – du skal hele tiden have en glat blanding som en creme – den må ikke skille. Når du har tilsat ca. 1/2 dl olie, kan du øge mængden du tilsætter – rør hele tiden og tilsæt resten i en tynd stråle, hold lidt pauser og tilsæt lidt citronsaft tilsæt også lidt vand – således at du ender med at have en cremet dressing!

2 romain salat hoveder

Skær eller riv salaten i en stor skål, vend med dressing og tilsæt croutoner, revet parmesan. Tilsæt tilsidst evt. ansjoser, grillet kylling, grillet fisk eller rejser.

God fornøjelse og tak fordi du læste med på min blog.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *